Typy ľudí, ktorí strácajú váš čas

Datum: 26.06.2022

Zdá sa, že niektorí ľudia vo vašom živote nerobia nič iné, len strácajú váš čas. A nie na niečo príjemné alebo užitočné, berú vám to len tak. V dôsledku toho musíte obetovať svoje plány, vzdať sa zaslúženého odpočinku, znášať chyby a zlyhania. Zozbierali sme niekoľko typov ľudí, ktorí strácajú váš čas.

Typy ľudí, ktorí strácajú váš čas

Tí, ktorí si neplnia svoje povinnosti

Pravdepodobne nie je nič otravnejšie ako ľudia, ktorí si neplnia svoje povinnosti, alebo ich robia zle. Po prvé, kvôli ich nedbalosti a nezodpovednosti trpíte, musíte dlhšie čakať, míňať viac peňazí, meniť si plány atď. Po druhé, ak takýto človek pracuje v tíme, tak zvyšok jeho členov musí okrem svojich povinností preberať aj ďalšie. To si samozrejme vyžaduje viac času a úsilia.

Tí, ktorí neustále meškajú

Meškanie z dôvodu vyššej moci sa môže stať každému. Uviaznuť v dopravnej zápche, MHD nepríde podľa plánu, zaspať ranné stretnutie, pomýliť si čas schôdzky. Iná vec je, ak sa takéto situácie vyskytujú neustále. Sú ľudia, ktorí jednoducho nevedia prísť načas. Nech je plánovaná akcia akokoľvek dôležitá, budú meškať a vymyslia si presvedčivú výhovorku. A najnepríjemnejšie je, že takíto jedinci nechápu, čo je zlé na tom, že ste na nich museli čakať o 15-30 minút dlhšie. Aj tak ste už tam a nemôžete sa venovať ničomu inému.

Tí, ktorí porušujú dohody

Stáva sa to, s človekom sa na niečom dohodnete, a keď príde chvíľa na splnenie sľúbeného, jednoducho zmizne z vášho zorného poľa. Alebo príde s výhovorkou, prečo nemôže urobiť to, s čím súhlasil. Takíto ľudia vám kazia plány, sklamú vás v najkľúčovejších chvíľach a napriek tomu nie sú schopní vás dopredu informovať, že sa ich zámery zmenili, aby ste za nich našli náhradu.

Tí, ktorí neradi píšu cez sms alebo do správ na sociálnych sieťach

Niektorí ľudia veľmi radi volajú z akéhokoľvek dôvodu, aj keď chcú poznať krátku odpoveď na nejakú úplne neurgentnú otázku. Hovory sú akousi inváziou do osobného priestoru. Kým na správu dokážete odpovedať, keď na to máte čas a nepotrebujete sa sústrediť na niečo dôležité, tak telefonovanie vás vyruší v ktorýkoľvek moment tu a teraz. Žiaľ, nie každý, kto vám zavolá, na to myslí a to najmä v pracovnej dobe.

Tí, ktorí sa vás snažia manipulovať

Manipulátori trávia čas hraním na vaše pocity, predstieraním, že sú obeťou, stavaním vás pred nejaké podmienky. Musíte urobiť niečo, čo nebolo pôvodne vaším plánom, jednoducho preto, že ste majstrovsky ovládaní. Čím viac s takýmito ľuďmi komunikujete, tým menej času a energie vám zostáva na riešenie vlastných problémov.

Tí, ktorí sa radi hádajú

Hádať sa je úplná strata času. Ale nie každý má tento názor. Sú ľudia, ktorí sú ochotní dať všetko, čo majú, len za možnosť spochybniť názor odlišný od ich vlastného. Aj keď ste veľkým odporcom hádok, držia vás v rozhovore a neprijmú váš návrh ukončiť zbytočný dialóg, ktorý sa postupne zmení na ich monológ. Takíto ľudia vám berú nielen čas, ale aj vnútornú silu.

Tí, ktorí sa vám snažia klamať

Ľudia, ktorí vám klamú alebo sa vám snažia niečo nepovedať, tiež strácajú váš čas. Za prvé, nebude možné s nimi vybudovať dlhodobé a dôveryhodné vzťahy, pretože sa nikdy nemôžete spoľahnúť na takého človeka. Po druhé, strácate čas interakciou s takýmito ľuďmi. Ak totiž poznáte celkový stav udalostí, môžete zostaviť akčný plán a dosiahnuť svoje ciele oveľa rýchlejšie.

Tí, ktorí nedokážu správne formulovať svoje požiadavky

Sú ľudia, s ktorými sa nedá normálne komunikovať, už len preto, že nevedia formulovať svoje myšlienky. Neschopnosť povedať všetko jasne a zrozumiteľne od samého začiatku, spôsobujú, že vznikajú chyby, pre ktoré musíte začať často odznova. Aj keď ste, zdá sa, prediskutovali všetko, čo bolo potrebné, nevyhnete sa neustálym opravám, vyjasňovaniam a nedorozumeniam.

 

Čítané: 214 x