Prečo je život v malom meste cool

Datum: 07.07.2022

Ľudia žijúci v malých mestách sa delia na dva typy. Niektorí svoje bydlisko nazývajú „dierou“, sťažujú sa na malý výber v obchodoch a na nedostatok zábavy a snívajú o tom, že čo najskôr odídu do väčšieho mesta.

Prečo by ste mali byť k sebe tolerantnejší

Datum: 07.07.2022

Často sa cítite vinní za svoje činy, karháte sa za nesprávny výber slov, chyby, za to, že sa dostávate do nepríjemných situácií. Ale takéto správanie vám nepomôže zmeniť sa k lepšiemu, ale naopak, brzdí pozitívne zmeny a hanbíte sa za seba.

Prastaré zvyky, ktorých sa ľudia nikdy nezbavia

Datum: 07.07.2022

Prečo máme neodolateľnú túžbu pozrieť sa do chladničky, ktorej obsah poznáme naspamäť? Alebo je tu iná situácia: sedíte v kaviarni a počujete, že niekto vošiel a vy sa otočíte a pozriete sa, kto to je.

Pokyny, ktoré všetci ignorujeme

Datum: 07.07.2022

Pokyny sú navrhnuté tak, aby nám uľahčili, zefektívnili alebo dali bezpečnejší život. Ale často ľudia ignorujú pokyny z rôznych dôvodov. Niekto preto, že je lenivý, iný kvôli túžbe ukázať, že naňho nikto nemá a zvyšok ich jednoducho nepovažuje za dôležité.

5 vecí, ktoré časom začnete vnímať inak

Datum: 06.07.2022

Neustále sa meníte. Už dnes nie ste tým istým človekom, akým ste boli včera. Každý nový deň vám umožňuje pozrieť sa na niektoré veci inak, zmeniť niečo vo svojom názore, získať nové cenné skúsenosti.

Banská Štiavnica. Mesto romantiky a tajomna.

Datum: 26.06.2022

Banská Štiavnica je najstarším banským mestom na strednom Slovensku. Zároveň vďaka svojej bohatej histórii a kultúre patrí medzi najobľúbenejšie turistické miesta.

Príbeh najväčšej siete rýchleho občerstvenia na svete

Datum: 26.06.2022

Už je to viac ako 25 rokov, odkedy sme mohli na Slovensku zahryznúť do prvého skutočného amerického hamburgera z prevádzky McDo­nald's v Banskej Bystrici. 

Typy ľudí, ktorí strácajú váš čas

Datum: 26.06.2022

Zdá sa, že niektorí ľudia vo vašom živote nerobia nič iné, len strácajú váš čas. A nie na niečo príjemné alebo užitočné, berú vám to len tak. V dôsledku toho musíte obetovať svoje plány, vzdať sa zaslúženého odpočinku, znášať chyby a zlyhania. Zozbierali sme niekoľko typov ľudí, ktorí strácajú váš čas.

5 zručností, ktoré vám pomôžu prispôsobiť sa akýmkoľvek zmenám v živote

Datum: 26.06.2022

Jedným z tajomstiev úspechu, je schopnosť prispôsobiť sa akýmkoľvek zmenám, ktoré nastanú vo vašom živote. Nie vždy môžete nejako ovplyvniť okolnosti, zmeniť prostredie, v ktorom sa cítite nepríjemne, alebo vyriešiť problém. Ale stále je vo vašej moci vyťažiť zo situácie nejaký úžitok konkrétne pre seba. Prispôsobivosť a flexibilita vám v tom pomôžu.